Zelené velikonoční pivo spustilo vášnivou debatu. Odpůrci chtějí mok bez zbytečné chemie

Tereza Stonišová

Mezi vyznavači zlatého moku propukly nebývalé vášně. Na Zelený čtvrtek se začalo v mnohých hospodách točit takzvané zelené pivo. Podle tradice se na Zelený čtvrtek jedí zelené potraviny, a pivovary toho využily po svém – uvařily pro tuto příležitost piva s příměsí, která způsobila zelenou barvu. Jenže se většinou jedná o čistou chemii. Některé pivovary se proti tomuto postupu chemickým barvením vymezily, a „na just“ nabízejí velikonoční speciály s „normální“ barvou.

„Dnes je zelený čtvrtek a k němu neodmyslitelně patří pivo. Zelené u nás však nenajdete. Zato pro vás máme poctivý polotmavý ležák bez barviv a konzervantů,“ píší na svém facebookovém profilu Znojemského městského pivovaru.

ČSSD se ode mě může učit, její požadavky jsou přes čáru, píše Babiš. Pustí v zájmu dohody vnitro?

sinfin.digital