Země je placatá. Řidič limuzín si ze šrotu postavil raketu a chce to osobně ověřit ze vzduchu

vkr

Sílu hranice mezi šílenstvím a genialitou se o víkendu pokusí změřit řidič limuzín Mike Hughes. Ten totiž bude pilotovat svou vlastnoručně vyrobenou raketu, kterou zkonstruoval za několik tisíc dolarů z kusů šrotu, které našel. Zdvižené obočí však vyvolává jeho ultimátní cíl - Hughes se svým letem snaží dokázat, že Země není kulatá, jak tvrdí svérázná konspirační teorie. A jestli to přežije, je rozhodnutý kandidovat na guvernéra Kalifornie. 

„Nevěřím na vědu,“ tvrdí rezolutně na úvod 61letý Hughes. „Samozřejmě vím o aerodynamice a o tom, jak se objekty pohybují vzduchem. Ale to není věda, jsou to jen jenom formulky,“ dodává Hughes. Jeho motto pro start? „Bojím se jako blázen, ale stejně všichni jednou musíme umřít,“ informuje deník Guardian.

Životní sny mohou být různé. Někdo chce spokojenou rodinu, jiný úspěch v práci. Hughes chce dokázat, že Země je placatá. K tomuto cíli a raketám obecně se přitom nadšenec obrátil až poté, co si při dvou incidentech poranil záda při skocích v automobilech. 

Hughes proto nyní v sobotu bude na svých internetových stránkách streamovat start zařízení, které se mu podařilo sestrojit. Chce přitom dosáhnout výšky asi 550 metrů a poletí rychlostí 800 kilometrů za hodinu. Pokud vše dopadne podle jeho očekávání, chce nadšenec během svého dalšího letu fotografovat povrch Země, aby dokázal, že není kulatá.

sinfin.digital