Zemřel George Michael. Britskému zpěvákovi bylo 53 let

ČTK

Info.cz

Ve věku 53 let v neděli zemřel populární zpěvák George Michael. Umělec, jehož kariéra začala v 80. letech v duu Wham! a který později úspěšně pokračoval v sólové kariéře, zesnul "pokojně" doma. Informoval o tom server BBC News. Příčinou náhlého úmrtí autora a interpreta hitu Last Christmas na Boží hod byl podle jeho manažera Michaela Lippmana infarkt.

Úmrtí podle policie nedoprovázely podezřelé okolnosti. Michael, vlastním jménem  Georgios Kyriacos Panayiotou, se narodil na severu Londýna. Během své kariéry prodal přes 100 milionů desek. Na začátku prosince oznámil, že pracuje na novém albu. 

Umělecká agentka Cindi Bergerová, která o úmrtí informovala jako první, řekla, že zpěvák nyní nebyl nemocný. "V této fázi se smrt bere jako nevysvětlená, ale nikoli podezřelá. Bude provedena pitva. Dokud se neprovede pitva, nebudou ze strany policie žádné další informace," uvedla podle BBC policie.

"S velkým zármutkem můžeme potvrdit, že náš milovaný syn, bratr a přítel George zemřel pokojně doma během Vánoc," oznámila agentka. Umělec zesnul v Goringu v anglickém hrabství Oxfordshire. 

Zemřela česká legendární herečka

sinfin.digital