Jak cestovat letadlem? Odhalte tajné tipy zkušených cestovatelů, které vám usnadní cestu

Info.cz

Cesta letadlem může být pro někoho velkým očekávaným zážitkem, jiní se naopak modlí, aby stroj vydržel ve vzduchu až do cílové destinace. Dle statistik jsou ovšem letiště čím dál vytíženější a i Češi, kteří byli dříve zvyklí vyrážet na dovolenou autem nebo autobusem, se častěji přepravují vzduchem. Cestování letadlem má svá speciální pravidla, která se liší od jiných druhů dopravy. V cestovatelském speciálu INFO.CZ vám nabízíme přehledné tipy, na co se připravit před letem, jak se správně sbalit, jak zvolit správné sedadlo i jak překonat jet lag. Užitečné rady v následujícím rozcestníku s odkazy na podrobné články najdou ti, kteří se na svůj první let teprve chystají, ale i zkušení cestovatelé, pro které je létání běžnou součástí života.

Jak zabalit kufr do letadla

Při cestách autobusem musíte při balení přemýšlet jen nad tím, které věci chcete mít u sebe, a co uložíte do kufru, který skončí v zavazadlovém prostoru. Pro cesty letadlem ale platí speciální pravidla související s bezpečností, která upravují, co můžete mít po dobu letu u sebe. Omezení se týká především množství tekutin - vedle nápojů také kosmetiky a parfémů. Podrobné tipy, jak se správně zabalit na palubu letadla, najdete v tomto článku:

Parkování na letišti

Někteří se na letiště dopravují veřejnou dopravou, jiní spoléhají na taxislužby nebo ochotné příbuzné. Kdo ale tuto možnost nemá, nebo chce k letištnímu terminálu dojet pohodlně ve svém autě, musí následně řešit, kde jej po dobu svoji nepřítomnosti nejlépe a hlavně levně zaparkovat. V článku pod odkazem níže vám nabízíme tipy na dobré parkování v okolí nejbližších letišť, která Češi obyčejně využívají:

sinfin.digital