Babiš pouští komunisty k moci – a je jedno, kdo mu u toho svítí. Komentář Martina Kupky

Martin Kupka

Hnutí ANO se od minulého týdne oficiálně štítí hnutí SPD. Nic mimořádného, jen se přidali na stranu těch, kdo s SPD nechtějí mít nic společného už dlouho. Ovšem zatímco SPD je v této frašce o vzniku vlády označována za extremistickou stranu, paradoxně se tím ještě více otevřely dveře pro komunisty, kteří byli v podobné pozici dosud. Dnes je ostuda vládnout s SPD – komunisté nevadí! Okamurovci se nechali vmanévrovat do role Zemanových užitečných idiotů, převzali pozici toho, s nimiž nikdo nechce nic mít a komunistům tak „uvolnili okovy“.

ODS měla ohledně komunistů jasno odjakživa, ale taková sociální demokracie musela v roce 1995 přijmout své bohumínské usnesení, aby náhodou během let nezapomněla. Milou historickou perličkou přitom je, že jejím tehdejším předsedou byl současný prezident. Muž, který dnes touží naučit se od čínských komunistů, jak stabilizovat společnost, a který právě o nadcházejícím víkendu půjde řečnit na sjezd komunistů domácích.

Jako by se pozapomnělo – nebo chtělo zapomenout – ne na to usnesení, ale ne to, co je komunistická ideologie zač, co způsobila, kam za 45 let ovládání naši zemi dostala! Přitom je vlastně jedno, jestli tato situace vznikla náhodou, nebo ji prezident postupně vytvářel.

Babiš hraje o jediné, aby zůstal na svobodě. Vše ostatní jsou povídačky, tvrdí Farský

sinfin.digital