Babiš spadol z oblakov, nebuďte cimprlich a celovečerní hra pro příslušníky SNB. Komentář Roberta Maleckého

Robert Malecký

Máme týden do Vánoc, a tak je třeba zkontrolovat domácí zásoby. Čili se podívejte, zda jste nakoupili dost koblih a kaprů z kuřecího separátu, z holdingu prý budou chodit namátkové kontroly. Máme taky novou vládu Miloše Zemana, už třetí, hezky mu ji pan Babiš sestavil. Jenom nám v ní chybí Miroslav Grégr. Právě o vládě si budeme povídat na úvod, tak chutě do díla.

V čele ve středu jmenované vlády stojí premiér, jmenuje se Andrej Babiš, a ten podle svého oficiálního životopisu na stránkách Úřadu vlády spadol z oblakov.

V roce 1993 se prostě Andrej Babiš nějak vyskytl, a kdybychom ho neznali, můžeme se pouze domnívat, co dělal a pod jakou identitou se vyskytoval do té doby. Je to pro nás příležitost pro malý vánoční kvíz. Nuže, do svých 39 let Andrej Babiš vystupoval jako:

  • Andrej Bureš, informační pracovník
  • Anakin Skywalker
  • Majka, holčička z planety Gurun

Správné odpovědi posílejte do Kosteleckých uzenin, vylosovaní výherci obdrží dvě šišky salámu Kmotr.

Ve sněmovně proběhl, soudě aspoň podle ohlasů, zápas o další směřování liberální demokracie v ČR. Měl podobu hlasování o zvolení komunistického fízla Zdeňka Ondráčka šéfem komise pro kontrolu GIBS. Tento souboj demokracie v ČR ustála, což komunisty rozzuřilo k nepříčetnosti.

„Chceme-li, aby se společnost více demokraticky sžila, musíme apelovat na to, aby lidé nebyli tak cimprlich. Musí prostě něco vydržet, protože ostatní lidé zase musí vydržet je.“

sinfin.digital