Vlhké sny ministra Brabce: Nesplachujte pitnou vodou! Komentář Jiřího X. Doležala

Jiří X.

Snaha být za každou cenu prudce ochranářský a ekologický je u ministra životního prostředí pochopitelná. Přesto působí komicky, když pan ministr nahlas prosazuje ušlechtilé myšlenky, které nemají z ekonomického hlediska sebemenší šanci na realizaci.

Planeta stále více trpí nedostatkem pitné vody a je módní vodou šetřit. Přesto je vždy, aby to nedopadlo jako s fotovoltaikou, dobré před nějakým superekonomickým ochranářským záměrem spočítat, zda je vůbec ekonomicky únosný. Poslední vize ministra životního prostředí Richarda Brabce je z ekonomického hlediska čirou utopií.

V pořadu Rozstřel pan ministr vysvětlil své úmysly. „Máme celou řadu plánů i s takzvanou šedou vodou, která odchází třeba z umyvadel a je možno ji opět po zpracování použít ke splachování WC. Splachujeme, stejně jako mnohé jiné evropské země, pitnou vodou, což je barbarství a v některých zemích, včetně třeba Izraele, kde vodou umějí šetřit, se to dnes považuje za něco nepřípustného. Žijeme ve vodním blahobytu, ten ale skončil.“

Šumava je plná radioaktivních divočáků. Může za to Černobyl

sinfin.digital