Břevnovskou polikliniku čeká kompletní rekonstrukce. Nově zde má vzniknout léčebna dlouhodobě nemocných

ČTK

adg

Praha 6 zadala zpracování projektové dokumentace na celkovou rekonstrukci břevnovské polikliniky Pod Marjánkou. Opravy by měly začít v polovině příštího roku. Na dnešním jednání zastupitelstva to řekla radní městské části pro zdravotnictví Milena Hanušová (TOP 09). Náklady se odhadují na 40 milionů, přesná částka bude známá po zpracování projektu. V budoucnu by měla v poliklinice vzniknout přístavbou léčebna dlouhodobě nemocných. Postup radnice při přípravě rekonstrukce kritizuje opozice a část lékařů, kteří v poliklinice působí.

Podle Hanušové začnou již v průběhu podzimu práce na rekonstrukci výtahů. Mezitím bude pokračovat příprava projektové dokumentace, což zabere zhruba pět měsíců. Plán radnice v minulosti zkomplikovalo prohlášení budovy kulturní památkou, to však zrušil ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Nyní se čeká na finální rozhodnutí ministerské komise.

Radnice v současnosti počítá s tím, že k objektu přistaví nový objekt, kam umístí léčebnu dlouhodobě nemocných. Podle místostarosty Prahy 6 pro ekonomiku Jaromíra Vaculíka (TOP 09) už pražští památkáři se záměrem souhlasili. Proti je naopak část lékařů, kteří v poliklinice ordinují. Těm se nelíbí ani průběh přípravy a částečně i podoba chystané rekonstrukce stávajícího objektu. Radnice podle nich nedostatečně komunikuje a nejedná s lékaři.

Poslední sbohem. Příbuzní a kolegové se rozloučili s Květou Fialovou, věnec poslal i prezident

sinfin.digital