GALERIE: Umělci se v Holešovicích vyřádili na nahých modelkách

Blesk.cz

Nahé dívky vystavovaly svá těla. A to ne jen tak náhodou: představovaly totiž živá plátna vizážistům nejen z Čech, ale i ze zahraničí. Ti se o víkendu sjeli do Prahy, aby předvedli svou tvůrčí činnost na těle modelek, kterými se pak mohli pokochat návštěvníci veletrhu Interbeauty na holešovickém Výstavišti.

 

 

 
 

 

 

 
 

Akce se zrodila v hlavě vizážistům, kteří měli chuť na sobě neustále pracovat, zdokonalovat se a neusnout na vavřínech. A tak se spojila nevídaná podívaná pro návštěvníky se soutěží pro profíky, kteří chtějí ukázat to nejlepší, co se jim za uplynulý rok zrodilo v hlavách.

„Především v posledních třech letech se soutěž stala mezinárodní a BodyartCzech tak přináší k nám do Česka umělce ze zahraničí a je tak možné vidět různé druhy přístupu a tvorby,“ prozradil s nadšením organizátor Lukáš Bureš. V sále se tak sešlo na deset tvůrců, kteří během soboty vytvořili jednorázové obrazy.

Modelky pózovaly několik hodin v kuse bez oddechu. První nánosy barev započaly už v osm hodin ráno. „Do jedné hodiny bude hotové tělo. Obličeje začnou mezi druhou a třetí,“ prozradila s úsměvem Alice, která odhodila svůj stud, aby se stala živým plátnem.

sinfin.digital