Je jich moc a prekáží slepcům, Pražané bojují proti žlutým kolům z Číny

Šárka Turčeková

Nešťastně odložené ofo kolo na Ortenově náměstí rozpoutalo bouřlivou diskuzi, když do něj narazil slepec. Pražané volají po systému, kam bude možné ofo kola odkládat, aby se neválela ladem a nepřekážela chodcům. Podle některých je kol v Praze už zbytečně moc. Žlutá ofo kola jsou zatím ve zkušebním provozu a zdarma, v ulicích jsou jich už teď desítky. Většinou stojí ladem na chodníku tam, kde je kdo zanechá.

„Už pár týdnů sleduji množství žlutých kol na Praze 7 a začínají mne štvát. Ale dnes to vyvrcholilo. Slepý soused z Ortenova náměstí narazil do ledabyle odloženého kola. Nechci tuto žlutou smrt v našich ulicích a tímto ji vyhlašují válku. Ne samotným kolům, ale tomu bordelu, který kolem toho panuje,“ napsal na sociální sítě Vašek. Ten viděl nevidomého narazit do kola v úterý právě na Ortenově náměstí v Praze 7.

Poté se na sociálních sítích rozpoutala ohnivá diskuze na téma ofo kola v Praze. „Dokud tu byla pouze Rekola, kdy se kolo muselo připnout k něčemu pevnému, třeba ke značce nebo lampě, tak se kola tolik pod nohy nepletla,“ vyjádřil se Janek.

Zkušební provoz ofo kol byl zahájen 15. října do doby, než bude celodenní mráz, a to pouze v Praze 7 Holešovicích. Zde bylo umístěno 300 ofo žlutých ofo kol. Tento týden se již první mrazy objevily, proto probíhá stahování kol. K obnovení provozu by mělo dojít po zimě v únoru nebo březnu, pokud se společnosti ofo povede uzavřít dohodu s pražským magistrátem.

Zřícená lávka postupně mizí z Troji. Podívejte se, jak její trosky odstraňují

sinfin.digital