Krejčířovu vilu s akváriem pro žraloka nikdo nechce. Dražba se znovu odkládá

ČTK

raz

Dražba větší vily uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy, naplánovaná na čtvrtek, se znovu odkládá. Nepřihlásil se žádný zájemce, Krejčířova manželka se navíc znovu odvolala. ČTK to dnes sdělila mluvčí Exekutorské komory Martina Houšková. Další pokus o dražbu se podle ní uskuteční zhruba za měsíc a půl. Krejčířová dlouhodobě tvrdí, že vila patří jí, zatímco exekuce je vyhlášená na jejího manžela.

Vyvolávací cena byla stanovena na polovině ceny určené znaleckým posudkem, který vilu odhadl na 97,29 milionu korun. V polovině loňského září, při dosud posledním pokusu o vydražení nemovitosti, se mělo začínat na dvou třetinách odhadu. Žádný zájemce se ale nepřihlásil.

České soudy loni pravomocně potvrdily, že vila dál patří do exekuce, do které se uprchlý podnikatel dostal kvůli dluhům. Výtěžkem chce komora umořit Krejčířův dluh vůči firmě Frymis, kterou podle soudů podnikatel v minulosti poškodil. Dražený objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu neúspěšně snažila z exekuce vyloučit.

Krnáčová končí, prý vyřešila „nejhorší problémy“. Proboha, které? Komentář Viliama Bucherta

sinfin.digital