Nemocnice Na Františku v soukromých rukou neskončí. Město jí pomůže dotací ve výši 42 milionů

ČTK

adg

Radnice Prahy 1 zruší koncesní řízení, ve kterém hledala soukromého provozovatele Nemocnice Na Františku. Dále bude ohledně budoucnosti nemocnice jednat pouze s magistrátem hlavního města. Dnes o tom rozhodli zastupitelé městské části. Svým usnesením zároveň odmítli obě nabídky, které do tendru dorazily. Tendr chce vedení radnice zrušit příští týden. Radní Prahy i Prahy 1 v úterý schválili memorandum, na jehož základě se Praha zaváže nemocnici ve větší míře spolufinancovat.

 

Opoziční klub Zelená Pro Jedničku dnes nechal na program zastupitelstva zařadit tisk, ve kterém požadoval okamžité zrušení zakázky. Na jednání s tímto návrhem přišlo i vedení radnice a místostarosta Daniel Hodek (ČSSD), který má nemocnici na starosti. Podle Hodka radní zakázku zruší na nejbližším zasedání příští týden.

Tendr může zrušit pouze rada, která ho vypsala. Dnes přijaté usnesení radním tento úkol zadalo. Zároveň konstatuje, že s ohledem na deklarovanou ochotu ze strany hlavního města podílet se na provozu nemocnice není ani jedna z doručených nabídek pro městskou část výhodná. Radnici dorazily nabídky od společnosti Nemos Group ze skupiny Penta a firmy Privamed.

Praha po týdnu našla firmu, která provizorně opraví Libeňský most. Možná se přes něj svezete už v březnu

sinfin.digital