Palác Národní nabídne dvoupatrovou restauraci, zelené plochy i galerii. Otevře se už na podzim

ČTK

adg

Stavba nové budovy na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice v centru pražské památkové rezervace se chýlí ke konci. Nižší patra, určená pro restauraci a obchody, se veřejnosti otevřou na přelomu listopadu a prosince. Novinářům to řekl výkonný ředitel investorské společnosti Sebre Jan Kubíček. V dalších patrech objektu budou kanceláře, firma má zatím nájemce pro jedno patro a s dalšími jedná. Celý projekt, který je přímo napojený na barokní Schönkirchovský palác, vyšel zhruba na 1,5 miliardy korun.

Nový objekt zahrnuje čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží. Investor původně parcely včetně historického paláce koupil s platným stavebním povolením na stavbu hotelu. Nakonec však záměr kvůli slabším výsledkům cestovního ruchu a také na základě jednání s Prahou 1 přehodnotili a namísto ubytovacích kapacit na Národní třídě vyrostl polyfunkční dům. Zároveň se podle Kubička snížil projekt o jedno patro a podlahová plocha v patrech se zmenšila o 50 až 100 metrů čtverečních.

Ještě na podzim by se v parteru objektu měla otevřít dvoupatrová restaurace. V prvním patře otevře galerii známý galerista Zdeněk Sklenář. I pro zbytek retailových ploch už má firma podle ředitele nájemce. Jiná je situace u kancelářských prostor v horních patrech, kde pro většinu ploch investor nájemníky teprve hledá.

Pražská Bubeneč jako malá Moskva. Unikátní mapa ukazuje majetek Ruské federace v Česku

sinfin.digital