Praha bez řidičů MHD. Tramvaje a autobusy budou první půlku ledna jezdit podle prázdninových řádů

ČTK

raz

Pražská MHD bude v následujících dvou týdnech jezdit v pracovní dny podle prázdninových jízdních řádů. Důvodem je nedostatečný počet řidičů v rámci Pražské integrované dopravy (PID). ČTK to dnes sdělil Martin Šubrt, náměstek ředitele organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD. Interval spojů se prodlouží v průměru o asi dvě minuty na zhruba deset minut. Do běžného režimu se spoje vrátí od pondělí 15. ledna. Omezení se týkají spojů na území Prahy, nikoliv příměstských linek. Na omezení upozornil server www.irozhlas.cz.

Podle Šubrta je řidičů jednak nedostatek, navíc mnohdy zcela vyčerpali maximální počty přesčasových hodin. „Poloprázdninový provoz PID v prvních dvou lednových týdnech je tak zaveden proto, aby od začátku nového roku byly sníženy požadavky na odpracované hodiny řidičů, případně aby byla některým z nich nabídnuta možnost si dovybrat volno, k čemuž jen asi týden trvající vánoční svátky neposkytovaly dostatek prostoru," uvedl.

Na nedostatek řidičů tramvají a autobusů si loni stěžoval například dopravní podnik (DPP). Kvůli chybějícím zaměstnancům udělal náborovou kampaň. Problémy byly rovněž v příměstské dopravě, zejména na Kladensku.

FOTOGALERIE: Pražský novoroční ohňostroj připomněl boj Čechoslováků za svobodu. Nechyběl Havel ani Óda na radost

sinfin.digital