Praha může být jako Berlín nebo Vídeň, říká Pospíšil. Chce být primátorem

Předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil pomýšlí na post pražského primátora. Lídra společné kandidátky TOP 09 a STAN strany teprve v nadcházejícím měsíci vyberou, Pospíšil však neskrývá své ambice. Praha by se podle něj pod novým vedením mohla stát evropskou metropolí, jakými jsou Berlín nebo Vídeň. Pokud ale bude pokračovat ve stagnaci, za které podle něj může vládnoucí hnutí ANO v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou, tak se z Prahy může stát metropole druhé kategorie.

Na tiskové konferenci jste řekl, že máte ambici být lídrem společné kandidátky TOP 09 a STAN. Jak velká je šance, že jím opravdu budete?

My jsme demokratické strany a v tuto chvíli začínáme dávat celý projekt personálně dohromady. Doposud jsme jednali hlavně o programu, bylo několik schůzek a naším cílem bylo zjistit, zda máme jasné programové priority a jsme schopni nabídnout Pražanům řešení problémů Prahy. Zjistili jsme, že ano, a proto jsme podepsali to memorandum. Teď začneme řešit detaily programu a také personální obsazení. Já jsem své ambice jasně řekl, ale teď teprve probíhají jednání. Jsme demokratické strany, musíme se domluvit.

Kdybyste byl opravdu primátorem, je to slučitelné s mandátem europoslance?

Velmi spekulujeme, ale samozřejmě bych v tom případě nebyl europoslancem, to je jasné. Není možné vykonávat dvě takové funkce. To by mě ani nenapadlo.

Nechte Babiše vládnout, ať se ukáže. Demonstrace jsou pozdní pláč, říká investor Hlavenka

sinfin.digital