Praha plánuje stavět další bytové domy. Ve hře je 12 pozemků

ČTK

raz

Pražský magistrát v příštím roce zpracuje první studie pro stavbu na více než desítce pozemků, které před časem analýza označila za vhodné pro bytovou výstavbu. Novinářům to dnes řekl radní pro zdravotnictví a bydlení Radek Lacko (ANO). Město má současně připraveny tři rezidenční projekty, které by se měly začít v příštím roce stavět. Celkem nabídnou zhruba 1000 bytů.

Magistrát před časem vybral 12 pozemků, které jsou vhodné pro stavbu a stoprocentně vlastněné Prahou. Podle Lacka v příštím roce vzniknou první průzkumy toho, jestli je možné na pozemcích stavět a kolik bytů by tam mohlo vzniknout. Poté bude magistrát další postup konzultovat s místními radnicemi. Dalším krokem bude příprava projektů. „Když budu optimistický, tak získání stavebního povolení potrvá pět let," doplnil Lacko.

Nové byty chce město financovat z Fondu rozvoje dostupného bydlení. V něm jsou nyní zhruba tři miliardy korun, získané zejména z privatizace stávajícího fondu. Po vyčerpání peněz chce město fond doplňovat z dalších zdrojů.

Mašina ANO chce všechno požrat. Babiš vydírá, příští rok můžou přijít demonstrace, říká Pečinka

sinfin.digital