Přívoz místo zřícené trojské lávky vypluje ještě před Vánoci, slibuje Praha

ČTK

lup

Přívoz mezi Císařským ostrovem a Trojou, který nahradí zřícenou lávku, by mohl začít plout do Vánoc. V dalších měsících by se měl postavit provizorní most. Novinářům to dnes po informační schůzce vedení města s dalšími složkami řekli primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a její náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Původně plánovaný pontonový most na místě nebude. Příčina pádu lávky není zatím známa. Lávka spadla 2. prosince, zranili se čtyři lidé.

"Budeme se snažit ho (přívoz) zprovoznit do Vánoc. Zda to bude možné technicky, to vám neřeknu. Musí se stanovit například ještě to, kde budou kotvící pontony," řekla Krnáčová.

"Pontonový most v tuto chvíli nepřipadá v úvahu, řešením je právě přívoz. Dostali jsme nabídky dvou společností, které pro nás provozují přívozy," řekl Dolínek. Jedna podle něho nabídla větší loď, takže s tou nyní město jedná. O kterou firmu jde, neuvedl. Přívoz by měl přepravit až 220 lidí za hodinu. Nabídku druhé firmy Praha využije pro přívoz, který nahradí lávky na železničním mostě, které budou uzavřeny 15. prosince.

Elsnicovo náměstí čeká proměna: Zahloubí se do země, vznikne tu parčík

sinfin.digital