Starosta Prahy 6 má dost obviňování z tunelování kliniky. Podal sám na sebe trestní oznámení

adg

Spor o břevnovskou polikliniku má nečekané vyústění. Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se rozhodl zareagovat na obvinění ze zpronevěry a tunelování břevnovské polikliniky Pod Marjánkou po svém. Na svém facebooku dnes zveřejnil videozáznam z cesty na policejní stanici, na níž podal trestní oznámení sám na sebe.

„Prý kradu. Nebo tuneluju, zpronevěřuju, zanedbávám povinnosti při správě cizího majetku, to je jedno, všechno to zní příšerně. Ale přesto, že je tady velká spousta "hrdinů", kteří to neváhají říct třeba do novin, nikdo z nich nikdy nenašel tu odvahu to říct policii,“ uvedl Kolář v připojeném komentáři.

Ve videu dále dodal, že přestože policie v reakci na jeho poněkud švejkovskou akci rovnou naznačila, že trestný čin nejspíš spáchán nebyl, je ze zákona povinna učinit příslušné kroky k jeho zjištění. „Pan starosta podal trestní oznámení v pondělí, jako reakci na výpady politických konkurentů, kteří nyní, ve volebním roce, hledají všechny možné cesty, jak jej pošpinit,“ sdělil starostův mluvčí Ondřej Šrámek INFO.CZ.

Metro v Praze dnes ožije hudbou. Na programu je přes 30 vystoupení, kde na ně narazíte?

sinfin.digital