Stovky taxikářů krouží centrem Prahy. Víme, kde všude hrozí dopravní kolaps

ČTK

luš

Taxikáři dnes v Praze opět protestují proti službám typu Uber. Dopoledne se sjížděli na Strahově, odpoledne vyrazili ve dvou kolonách směrem na magistrálu v okolí I. P. Pavlova. Taxikářů se na Stahově podle údajů organizátorů sešlo 1800 až 2000. Situaci monitorují policisté i s využitím vrtulníku.

První kolona vyjela ve směru přes Chotkovy sady, kolem úřadu vlády a přes Hlávkův most na magistrálu. Druhá sjíždí ze Strahova na Holečkovu a jede přes Zborovskou, Jiráskův most a Resslovu na I. P. Pavlova, kde rovněž najede na magistrálu. Poté plánují taxikáři jezdit podle předpisů po obou trasách ve smyčce tam a zpátky. Blokádu magistrály ani jiných ulic neplánují. Po dvou hodinách se vrátí na Strahov. Zítra se plánují sejít ve stejný čas na stejném místě a akci zopakovat. Taxikáři mají parkoviště u strahovského stadionu zamluvené u magistrátu i na příští týden. 

Řidiči pokládají alternativní přepravní služby za nekalou konkurenci. Vyčítají státním úřadům, že se situací nic nedělají. „Je to jedna z posledních možnosti, jak poukázat na nelegální službu Uber a donutit tak ministerstva, aby konala. Od změny vyhlášky v říjnu se stále téměř nic nezměnilo a nelegálních řidičů stále přibývá, přitom je zcela jasné, že porušují zákon,“ řekl přímo na místě Blesk.cz Lukáš, jeden z protestujících taxikářů.

sinfin.digital