Taxikáři opět blokovali centrum Prahy. Jeden z nich se zamkl před policisty v autě, skončil na služebně

ČTK

lup

Pražští taxikáři dnes blokovali protestní jízdou proti službám typu Uber centrum metropole včetně magistrály. Více než stovka taxikářů se sešla po poledni na Strahově, odkud vyrazili nejdříve do Lazarské ulice a následně na magistrálu, kde fingovali poruchy vozů. Na několik desítek minut tak v centru zablokovali automobilovou i tramvajovou dopravu. Jeden z řidičů byl zadržen kvůli neuposlechnutí výzvy policistů. Další protesty plánují na čtvrtek, sraz mají opět na Strahově.

Taxikáři vyjeli od strahovského stadionu kolem 14:15. Nejdříve projížděli Lazarskou a okolními ulicemi. Na místo dorazili policisté, kteří řídili dopravu. Kvůli protestu stály kolony tramvají v Lazarské, Vodičkově i Spálené ulici a auta stála i v Jungmannově.

Z bezprostředního centra se taxíky postupně přesunuly na magistrálu k Nuselskému mostu, kde u křižovatek s ulicí Boženy Němcové taxikáři fingovali poruchy aut. Policie postupně provoz obnovovala. Protestní kolona se pak přesunula k hlavnímu nádraží a blokovala jízdní pruhy ve směru na Prahu 7. Po skončení protestu na magistrále se někteří přesunuli do Argentinské ulice v Praze 7.

Tramvaje se vrátily do běžného provozu v podvečer. Dopravní podnik (DPP) podle mluvčí Anety Řehkové problémy s blokovanými tramvajemi v centru města okolo 17:30 již neregistroval a spoje takzvaně dojížděly zpoždění způsobená protestem taxikářů.

sinfin.digital