Větší trhy, víc bariér proti teroristům. Jaké budou Velikonoce v Praze?

ČTK

raz

Velikonoční trhy v centru Prahy nabídnou bohatší kulturní program i více stánků než v minulosti. Prodejních míst bude na Václavském náměstí o 19 více, celkem 40, na Staroměstském náměstí o tři více, celkem 100. Na náměstí Republiky bude 28 stánků. Prodejci nabídnou jarní a velikonoční dekorace, kraslice, perníčky i medovinu. Dnes o tom novináře informovala společnost Taiko, která pořádá trhy na Staroměstském náměstí, Václavském náměstí a náměstí Republiky. Trhy začnou v sobotu 17. března a potrvají do neděle 8. dubna.

Trhy na Staroměstském náměstí nabídnou každý den kulturní program. Celkem vystoupí zhruba 70 folklorních a národopisných souborů, což je dohromady kolem 1000 lidí. Folklorní soubory budou z celé České republiky. „Nebude to jenom o folkloru, ale i o pěveckých vystoupeních a tanečních vystoupeních,“ řekla ČTK organizátorka programu Libuše Klinková. Mezi soubory, které vystoupí, budou i soubory ze Švýcarska a Slovenska.

Stejně jako loni pořadatelé zapojí do programu návštěvníky trhů. Jsou připravené programy, v rámci nichž se lidé mohou od souborů naučit lidové tance, jakými jsou mazurka a polka, nebo hru na tradiční české hudební nástroje, tedy famfrnoch, vozembouch či dudy. Tyto programy jsou připravené na pátky, víkendy a další velikonoční svátky od 13:00 do 15:00 a od 19:00 do 21:00. V dílničkách si zase děti mohou uplést pomlázku, nabarvit kraslice a vyrobit z papíru zvířátka. Výtvarné dílničky budou na Staroměstském náměstí o víkendech a velikonočních svátcích od 11:00 do 15:00.

Zemanovi hosté? Někteří na inauguraci nepatřili. Přál jsem si, aby to už bylo za námi, říká Štěch

sinfin.digital