Začíná oblíbený Signal fest. Světelné instalace rozzáří pražské centrum i Vinohrady

ČTK

adg

V pražských ulicích dnes začíná pátý ročník festivalu světla Signal, během něhož lidé uvidí světelné umělecké objekty, videomappingy nebo interaktivní vizuální instalace. Letos připravili organizátoři dvě trasy – první v historickém centru, druhou na Vinohradech. Důvodem rozšíření festivalu je vysoká návštěvnost akce, která v minulém roce přilákala do ulic metropole přes půl milionu lidí. Program bude ode dneška do neděle začínat vždy v 19 hodin a potrvá do půlnoci. Většina venkovních děl bude k vidění zdarma.

Novinkou letošního ročníku je Galerijní zóna. Tvoří ji čtyři instalace v prostorech, které nejsou často přístupné veřejnosti. Za cenu 100 korun se zájemci dostanou do Colloredo-Mansfeldského paláce, Domu uměleckého průmyslu DUP 39, paláce U Stýblů a do Zrcadlové kaple Klementina. Za 3D brýle, které slouží jako vstupenka k videomappingu na fasádu Tyršova domu na Kampě, zaplatí zájemci 50 korun.

Kompletní program je dostupný na webu, festivalovou mapu je možné koupit u dobrovolníků během konání akce či stáhnout pomocí aplikace.

Jak kroužkovat při volbách? Můžete označit až čtyři favority. Poradíme, jak na to

sinfin.digital