1. narozeniny INFO.CZ: Dokázali jsme, že to dokážeme. To hlavní nás ovšem čeká

Když jsme před rokem stavěli INFO.CZ s tím, že půjde o web zaměřený primárně na dění v zahraničí, s velkou důvěrou jsme se nesetkali. Řada z nás se vzdala dobře placených míst s vyhlídkou bezstarostné budoucnosti výměnou za nejisté budování zpravodajského webu na trhu, který je do značné míry nasycený a rozdělený.

Když dnes přijdete do newsroomu INFO.CZ, naskytne se vám úplně jiný obrázek než před rokem. V redakci jsme se poprvé sešli v sedmi lidech 1. listopadu 2016 a 17. listopadu jsme spustili plný provoz. Dnes je nás podstatně víc a do původní redakce už se v podstatě nevejdeme. Za poslední rok jsme vydali téměř 20.000 zpráv, přinášeli jsme vám přímo z místa zpravodajství nejen ze Sýrie, z Iráku, z ukrajinské fronty, ale i z podstatně klidnějších míst. Vybudovali jsme úplně nový a úspěšný internetový pořad Štrunc!, který si každý měsíc pustí více než milion z vás.

Před rokem jsme si rovněž stanovili ambiciózní cíl, že INFO.CZ po roce navštíví alespoň jeden milion reálných uživatelů měsíčně. Tuto hranici jsme překonali už v červenci a v říjnu vás už bylo téměř 1,5 milionu. První rok existence, který slavíme vydáním tištěného magazínu Infolab, tak nebyl vůbec špatný. Samozřejmě, že je co zlepšovat a my to velmi dobře víme. Po roce ovšem můžeme říct, že INFO.CZ prokázalo svojí životaschopnost. Teď je na nás, abychom z něj udělali zpravodajský portál, který bude pro váš život nepostradatelný. A to je teprve pořádná výzva.

Děkujeme za přízeň.

P.S.

Pokud se vám na INFO.CZ něco nelíbí, nebo naopak líbí, pište mi na [email protected]

 

sinfin.digital