Apple přiznal, že schválně zpomaluje starší telefony. Na řadě je iPhone 7

of

Majitelé starších iPhonů si v posledních dnech začali hromadně stěžovat na to, že se chod jejich přístrojů zpomaluje. Spekulovalo se o tom, že jde o dost drsný způsob, jak chce společnost Apple zákazníky přimět ke koupi nových telefonů. Apple to popřel, přiznal ale, že telefony opravdu cíleně zpomaluje.

Ke snížení výkonu starších iPhonů docházelo, jakmile se baterie telefonu opotřebovala pod určitou úroveň. To není spekulace naštvaných majitelů iPhonů, kterým se kouše telefon, ale výsledek práce s tvrdými daty, která shromáždil odborný web Geekbench.

Jeho analýza výkonu telefonů podle nainstalované verze operačního systému iOS ukázala, že od jistých verzí Apple skutečně zpomalování zapnul. Včera společnost Apple tuto teorii oficiálně potvrdila.

Operační systém iOS umí rozpoznat stav baterie a podle něj „podtaktuje” procesor a grafiku přístroje tak, aby nedocházelo k náhlým vypnutím telefonu. V zásadě by tedy mělo stačit vyměnit baterii a problém se zpomalováním by měl být odstraněn. Problém je v tom, že Apple o této změně zákazníky poněkud zapomněl informovat a reagoval až na opakované dotazy odborných webů.

sinfin.digital