Google zavedl změny ve vyhledávání obrázků. Ukrást je bude od nynějška těžší

ČTK

Info.cz

luš

Google ve čtvrtek oznámil poměrně velkou změnu ve vyhledávání obrázků. Nově už v žádné verzi jeho vyhledávače nenajdete tlačíko pro zobrazení obrázků, ani tlačítko pro hledání dalších podobných obrázků. 

Google na svém Twitteru uvedl, že novinka částečně souvisí s nedávným uzavřením licenční dohody s firmou Getty Images, která je provozovatelem globální fotobanky.

Společnost také zřejmě reaguje na kritiku, která se na ni snášela kvůli porušování autorských práv. Majitelé licencovaných obrázků si dlouhodobě stěžují, že Google usnadňuje krádeže a také že jim ubírá návštěvnost. Uživatelé si totiž mohli obrázky otevřít v novém okně, aniž by se načítala stránka kolem. Nyní se půjde prokliku na původní zdroj obrázku vyhnout jen těžko.

Jak ale poukazuje web the Verge, i když tlačítko pro zobrazení obrázků zmizelo, tak samotná funkce pořád existuje. Stačí na obrázek kliknout pravým tlačítkem a vybrat si možnost „Otevřít obrázek na nové kartě“.

Jan Palach: Upálení, čtyři poslední dopisy a dva hroby. Podrobnosti o statečném činu, od kterého uplynulo 50 let, čtěte zde>>>

sinfin.digital