Jeden za všechny, všichni za jednoho. Google, Facebook a Microsoft vytáhly proti teroristům

Lucie Bednárová

Američtí technologičtí giganti Google a Facebook spojily síly a chtějí vytáhnout proti nenávistnému obsahu na internetu, který může nabádat k teroristickým činům. Chtějí se pravidelně potkávat a vyměňovat si zkušenosti a technologie a také intenzivněji spolupracovat s menšími technologickými firmami nebo protiteroristickými experty.

Společně proti teroristům. Americký Facebook a Google, do jehož portfolia spadá videokanál YouTube a sociální síť Twitter, a Microsoft věří, že pokud dají hlavy dohromady, bude se jim lépe odhalovat nenávistný obsah, který nabádá k terorismu. Společnosti to oznámily ve společném prohlášení.

Facebook a Google plánují, že si budou vyměňovat zkušenosti, osvědčené technologie a budou také pravidelně konzultovat nejlepší postupy, jak zabránit možným teroristickým útokům a šíření názorů extremistů po síti. Reagovaly tak na stupňující se tlak ze strany Spojených států amerických a také nejvyšších zástupců Evropské unie. Ty po obou amerických společnostech v souvislosti s přibývajícími teroristickými útoky chtěly, aby více spolupracovaly a sdílely know-how.

Paroubek byl dobrý šéf, obdivuji jeho přehled, říká místopředseda ČSSD Jan Hamáček

sinfin.digital