Okamura s útoky na média narazil. Provozovatel webu HlídacíPes.org ho žaluje a chce omluvu

Hlídacípes.org

Tomio Okamura nerespektuje svobodu projevu. Čím dál tím více útočí na jednotlivé novináře i konkrétní média, jeho obzvláště oblíbeným terčem je veřejnoprávní televize. Cíl jeho ataků je zřejmý – znedůvěryhodnit zdroje nepříjemných informací a zastrašit je. Naposledy Tomio Okamura označil server HlídacíPes.org za podvodný a napojený na finance George Sorose. Provozovatel serveru – Ústav nezávislé žurnalistiky se rozhodl Okamuru zažalovat

Odhlédnuto od kategorie podvodu jakožto trestného činu, je podvod čin, kterého se dopustí ten, kdo zneužije cizí nevědomosti či důvěřivosti k vlastnímu neoprávněnému prospěchu, respektive někoho za tímto účelem uvede v omyl.

Podvodným webem by byl tedy web, který zneužívá nevědomosti či důvěřivosti svých čtenářů za účelem vlastního prospěchu nebo své čtenáře uvádí v omyl.

„Rozhodli jsme se proti označení „podvodný web“ bránit právními prostředky. Tomio Okamura už není opoziční ´výtržník´, ale místopředseda sněmovny. Jeho útoky a urážky novinářů jsou součástí promyšlené strategie. Strategie, která útočí na jeden z pilířů svobodné společnosti – nezávislá média. Nejde zdaleka jen o nepravdivé a urážlivé výroky na adresu HlídacíPes.org,“ vysvětluje ředitel Ústavu nezávislé žurnalistiky Ondřej Neumann.

Okamura ukázal novinářům prostředník. Za to, že ho stvořili. Komentář Petra Holce

sinfin.digital