3 evropské minizemě, které vás dostanou

Prezentace klienta

Prodloužený víkend klepe na dveře a vy chcete zažít nějaký extrém? Něco bychom pro vás měli. Našli jsme 3 evropské minizemě, které svou rozlohou extrémní rozhodně jsou, pojďte se s nimi seznámit.

Monako 

Co se vám vybaví, když se řekne “Monako”? Možná vyhlášené kasino, možná Formule 1, možná tenisový turnaj Monte-Carlo Rolex Masters a možná to taky bude dojemný příběh o Grace Kellyové - kněžně monacké. Pokud se zajímáte o podnikání, určitě vám hlavou probleskne myšlenka na “finanční ráj”. Ano, tím vším je tato evropská minizemička známá. Během roku se zde koná obrovské množství akcí, ale pokud sem přijedete v době, kdy není zrovna nic v plánu, bude to pro vás i tak zážitek. Jak to? Ulicemi se běžně prohání nejluxusnější auta, jaká si dovedete představit, kotví zde nádherné jachty a na ulici můžete potkat například známého tenistu Novaka Djokoviče, který si přímo v Monte Carlu (jedné ze čtyř městských částí Monaka) otevřel restauraci Eqvita se zdravými pochoutkami.

Tip: V celém Monaku jsou hotely velmi drahé. Pokud chcete nějakou tu korunu ušetřit, ubytujte se v nedalekém Nice.

Vatikán

Sbalte kufr, vyměňte eura, cestou na letiště objednejte cestovní pojištění a vydejte se poznat kolébku naší civilizace - Řím. Jestli si libujete v minimalismu, budete si vrnět blahem ve Vatikánu, nejmenším státě na světě. Najdete ho přímo v samotném Římě. Ale pozor. Zároveň se jedná o nejnavštěvovanější městský stát, připravte se na mraky lidí, obrovské fronty a selfíčka, při kterých občas zůstává rozum stát.

Vatikán je samozřejmě především o římskokatolickém náboženství, od roku 1377 je stálým sídlem papežů. Nejznámější památkou, kterou zde zřejmě budete chtít navštívit, je bazilika sv. Petra. Otevírací doba je od 7: 00 a jestli nechcete půl dne strávit ve frontě na prohlídku, jděte tam ihned po otevření. Vyšetříte si tím čas také na Koloseum, fontánu di Trevi, Forum Romanum a Andělský hrad. Všechny tyto památky se nachází v nedalekém okolí Vatikánu.

Tip: Večer si zajděte na večeři a skleničku do starobylé čtvrti Trastevere. V půlce července se zde navíc koná folklórní festival Festa De Noantri, který vám představí staré kulturní a náboženské římské tradice.

Lucembursko

Máte slabost pro přírodu? Pokud ano, navštivte Lucembursko. Tuto malou evropskou zemi můžete obdivovat ze sedla svého kola a projet si na něm celé pohoří Ardeny. Mnoho lidí sem také jezdí za trekkingovými výlety. Až budete v Lucembursku, zkuste spočítat všechny mosty, které uvidíte. Mělo bych jich být více než 100.

Až vás přestanou bavit lesy, skály a řeky, můžete se na nějaký čas zašít do místních muzeí. A věřte, že v Lucembursku máte z čeho vybírat. Těšte se na:

● Muzeum dějin hlavního města,
● Národní muzeum dějin a umění,
● Přírodovědné muzeum,
● Muzeum moderního umění velkovévody Jeana.

Tip: Navštivte některý z vyhlášených vinných sklípků ve městě Grevenmacher nebo se vydejte na vyhlídkovou plavbu lodí.

Teď už záleží pouze na vás, kam budou směřovat vaše kroky. Hned po tom, co si zajistíte dopravu, vrhněte se na cestovní pojištění. Nikdy nevíte, co vás na cestách může potkat. Na kolik vás vyjde? Na to vám v mžiku odpoví ČSOB Pojišťovna a její kalkulačka cestovního pojištění.

Monako: Knížectví rulety a luxusu, kterému podlehne každý>>>

sinfin.digital