Americká filmová producentka spáchala sebevraždu. Souvisí to i s Weinsteinovou aférou

ČTK

tc

Americká filmová producentka Jill Messicková, která se podílela na snímcích jako Frida nebo Baby Máma, spáchala sebevraždu. Padesátiletá Messicková, matka dvou dětí, trpěla bipolární poruchou a depresemi. Podle rodiny na ni tvrdě dolehla i aféra producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze sexuálního obtěžování a ze znásilnění obvinily desítky žen, napsala dnes agentura AP.

Herečka Rose McGowanová loni na podzim uvedla, že Weinstein ji v roce 1997 během festivalu nezávislých filmů Sundance znásilnil v hotelovém pokoji. Nedávno také řekla, že Messicková, která v té době byla její manažerkou, ji ve sporu proti Weinsteinovi nijak nepodpořila a nakonec s ním i na dalším filmovém projektu spolupracovala.

Rodina Messickové tvrdí, že McGowanová jí sice o incidentu s producentem řekla, ale sama ho neoznačila za znásilnění. Messicková i tak prý vytušila, že se stalo něco nevhodného, možná i protiprávního, a nahlásila to svým nadřízeným. Toto ohlášení učinila několik měsíců předtím, než pro Weinsteina začala pracovat.

MeToo nekončí. Thurmanová prolomila mlčení, Weinstein ji prý násilím nutil k sexu

sinfin.digital