Autobus s českými turisty Ital zapřel bagrem, zabránil tak větší tragédii

Info.cz

V určitých chvílích lidé jednají instinktivně, své činy zdlouhavě nerozmýšlejí a nekladou si zbytečné otázky. Rozhodnutí učiněná v takových momentech mohou zachránit životy, napsal o páteční nehodě autobusu s českými turisty italský deník Il Trentino. V takové situaci se ocitl i 58letý Paolo Martini z obce Sarnonico, kde pracuje u technických služeb. Zasáhl jen několik minut po nehodě autobusu českých turistů v údolí Val di Non. O život při ní přišel 62letý řidič, který svým manévrem zachránil život více než 30 lidem.

Martiniho zásah byl spontánní, včasný a nezbytný. Napadlo ho, že nahnutý autobus zapře lžící obecního bagru. Autobus, v němž byli v tu chvíli mezi sedačkami uvězněni turisté, kteří se vlastními silami nedokázali vyprostit, se díky tomu nepřevrátil.

„Bydlím jen kousek od místa nehody, a jakmile jsem slyšel hluk, šel jsem se podívat, co se děje," vypráví Martini. „Zaznamenal jsem, že autobus je ve vratké poloze, všimli si toho i první požárníci, kteří na místo přijeli v džípu," říká.

sinfin.digital