Běloruský diktátor Lukašenko se bojí anexe. Obnoví Putin SSSR?

Info.cz

Zatímco svět vidí v náznacích urovnání vztahů mezi Spojenými státy a Ruskem šanci na globální zlepšení, běloruský diktátor to pozoruje s obavami. Může se stát něco tak krajního, jako že bude totalitní stát anektován „velkým ruským bratrem“ za tichého dohledu USA?

Poslední evropský diktátor se v poslední době pozorně dívá východním směrem. Alexander Lukašenko se totiž obává, že by se kvůli možnému sbližování Donalda Trumpa s Vladimirem Putinem mohla jeho země ocitnout v ohrožení. „Lukašenko hrozí vězením všem, kdo budou zesměšňovat běloruské národní hodnoty a volat po sjednocení s Ruskem,“ píše ve svém textu na webu The Daily Beast novinářka Anna Němcová. Vždyť nejmocnější Rus po zvolení Trumpa dokonce vtipkoval, že hranice jeho země nemají konce...

Běloruský prezident ostatní země bývalého Sovětského svazu varuje, aby si daly pozor. Jeho pochybnosti možná přiživuje i teorie o osobním zapojení prezidenta Vladimira Putina do ovlivnění voleb v USA. „Pokud k tomu hlava Ruska hackery skutečně vyzvala, jak uvádějí tajné služby v USA, zaručeně měla pro své jednání důvod,“ připomíná Němcová.

Obama pohrozil Rusku. Za hackerské útoky přijde odplata

sinfin.digital