Byla hvězdou Sexu ve městě. Teď chce americká herečka Nixonová vést New York jako guvernérka

ČTK

raz

Americká herečka Cynthia Nixonová, jedna z hvězd seriálu Sex ve městě, se chce ucházet o guvernérské křeslo státu New York. Dnes na twitteru oznámila, že se v demokratických primárkách, ze kterých vzejde oficiální stranický kandidát, postaví nynějšímu guvernérovi Andrewu Cuomovi. Cuomo chce v listopadových volbách získat třetí guvernérský mandát.

„Miluju New York a dnes oznamuji svou kandidaturu na guvernérku,“ napsala Nixonová na twitteru. Jedenapadesátiletá herečka, která se dlouhodobě angažuje ve veřejných občanských aktivitách, v minulosti uváděla, že o možné kandidatuře uvažuje, oficiálně ji ale potvrdila až dnes.

Trojnásobná matka Nixonová, která se otevřeně hlásí k homosexualitě, v nedávných projevech opakovaně vyzývala demokraty, aby se místo politické strategie strany stojící proti republikánskému prezidentovi Donaldu Trumpovi důrazně zaměřili na svou liberální identitu. Nixonová je vnímána jako spojenec newyorského starosty Billa de Blasioa, který se s Cuomoem v mnoha názorech rozchází.

sinfin.digital