Choval se mile. Sousedé vzpomínají na jednoho z teroristů, který v Londýně rozséval smrt

ČTK

luš

Britská policie již identifikovala všechny tři teroristické útočníky z Londýna. Informoval o tom portál BBC s tím, že prozatím nelze očekávat, že úřady jména atentátníků zveřejní.

Bydliště nejméně jednoho z teroristů je médiím známo, je jím východolondýnské předměstí Barking.

Jeden ze sousedů v domě v Barkingu Sky News řekl, že policie mu ukázala snímek podezřelého, jenž vypadal jako jeden z jeho sousedů. Označil ho za „přívětivou osobu“, která v místě bydlela tři roky a má malé děti. Podle jiných svědků jde o muže pákistánského původu. V místě je podle Reuters mnoho policistů.

Ken Chigbo, který v Barkingu bydlí, řekl Sky News, že muž označovaný za atentátníka s ním ještě v sobotu mluvil a zajímal se o jeho dodávku. „Zrovna se stěhuju, takže mám před domem velkou dodávku,“ uvedl Chigbo. „Vždycky se choval mile, ale tentokrát to byl jiný druh přívětivosti. Je těžké to popsat. Ptal se mě, kam se stěhuju a tak, pak se začal vyptávat na dodávku. Odkud ji máš, Kene? Na kolik přišla? Je možné ji mít i s automatickým řazením? Všechno to byly konkrétní otázky na dodávku, nyní mi dávají smysl. Tehdy jsem to nevnímal,“ dodal.

sinfin.digital