Další drama v Bílém domě: Rusové se chlubili, že mohou přes Flynna řídit Trumpa

ekb

Zatímco FBI prověřuje možnou spolupráci mezi Ruskem a zástupci předvolební kampaně nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa s cílem ovlivnit loňské prezidentské volby, odhalují se další informace o vazbách Trumpova bývalého bezpečnostního poradce Michaela Flynna na Kreml. Podle zdrojů CNN se ruští představitelé v rozhovorech během americké prezidentské kampaně chlubili, že mají s někdejším Trumpovým bezpečnostním poradcem Michaelem Flynnem natolik silné vztahy, že by ho mohli využít k ovlivnění Donalda Trumpa a jeho týmu. 

Rozhovory, které během předvolební kampaně zachytily americké zpravodajské služby, naznačovaly, že Rusové považují Flynna za spojence a mohli by ho využít ve svůj prospěch. Po zvolení Donalda Trumpa prezidentem se Michael Flynn stal národním bezpečnostním poradcem, po třech týdnech ale odstoupil právě kvůli zjištění o napojení na Rusy.

K rezignaci byl Flynn donucen poté, co deník The Washington Post zveřejnil informaci, že soukromě jednal s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem o amerických sankcích proti Rusku. Schůzka proběhla ještě před inaugurací, což zákony USA nedovolují.

Počty dětských uprchlíků prudce rostou. Hlavně je nezavírejte do detenčních táborů, volá UNICEF

sinfin.digital