Další personální otřes v Bílém domě. Po třech měsících odchází ředitel komunikace

Info.cz

ekb

Zkušený republikánský stratég Mike Dubke byl americkým prezidentem Donaldem Trumpem najat březnu, aby změnil mediální strategii Bílého domu. Z pozice šéfa komunikace odchází už po třech měsících. Důvod jeho rezignace zatím není jasný, přichází však po zveřejnění zpráv o nespokojenosti Donalda Trumpa s podáváním informací Bílého domu během vyšetřování údajného ruského ovlivňování prezidentských voleb, které vede americká FBI. 

Podle poradkyně prezidenta Kellyanne Conwayové 47letý Dubke souhlasil, že ve funkci zůstane, dokud se Donald Trump nevrátí z první zahraniční cesty na Blízkém východě a v Evropě. Kdo ho v křesle šéfa komunikace nahradí, zatím Bílý dům neinformoval.

Média však spekulují, že by ho mohl vystřídat bývalý manažer Trumpovy kampaně Corey Lewandowski. Ten byl loni v červnu nucen odejít poté, co se objevily zprávy o jeho neshodách se zetěm a nynějším Trumpovým poradcem Jaredem Kushnerem, který je ale v současnosti v hledáčku FBI v rámci vyšetřování o údajném vlivu Moskvy na prezidentské volby.

sinfin.digital