Hamburgerový protest. Imigranti kvůli Trumpovi nepřišli do práce, McDonald's musel zavřít

Info.cz

raz

Část Američanů se dál bouří proti migračnímu výnosu Donalda Trumpa, kterým se prezident snažil omezit vstup občanů některých muslimských států na půdu USA. Přestože soud jeho platnost pozastavil, lidé dál pokračují v protestech. Na dnešek vyhlásili takzvaný Den bez imigrantů a vyzvali přistěhovalce, aby zůstali doma. 

Řada migrantů proto nešla do školy a do práce, aby Bílému domu ukázala, jak moc jsou přistěhovalci pro americkou ekonomiku důležití. Některé restaurace musely dokonce kvůli nedostatku zaměstnanců zavřít. Patřily mezi ně i některé pobočky restaurační sítě McDonald's.

 

„Chtěl jsem se zastavit v  McDonald's na snídani, ale restaurace byla zavřená," píše na sociální síti Facebook jeden z obyvatel New Jersey. „Slyšel jsem, že je zavřeno, protože imigranti se rozhodli protestovat proti Trumpově zákonu. Nejdřív mě to rozčílilo, pak jsem to ale pochopil."

 

Podobně se vyjadřovali i další zákazníci. Zavřené byly například i některé restaurace v centru New Yorku. Trump mezitím ohlásil, že příští týden podepíše nový dekret k ochraně americké veřejnosti. Podrobnosti zatím neuvedl. 

 

sinfin.digital