Komu tato kauza prospívá? Jen opozici, která se snaží kriminalizovat Směr, hřímal Fico

raz

K vraždě slovenského novináře Jáma Kuciaka a jeho snoubenky se krátce po 18. hodině vyjádřil premiér Robert Fico. Veřejnost ujistil, že příslušné orgány na případu pracují a důkladně ji prošetří. Většinu projevu nicméně Fico věnoval útoku na opozici, která se podle něj kauzy snaží využít ve svůj politický prospěch. Opozice dnes uspořádala v Bratislavě vzpomínkové shromáždění na počest obou zavražděných a již dříve vyzvala Fica, aby v souvislosti s kauzou prosadil odchod ministra vnitra a policejního prezidenta.

„Smrt dvou mladých lidí se pro opozici stala obyčejným politickým nástrojem, kterým chce vyhnat lidi do ulic a takovým způsobem získat moc. Není toho totiž schopna dosáhnout ve svobodných demokratických parlamentních volbách,“  prohlásil Fico. Opozice podle něj sází na emoce lidí, kterými vražda novináře otřásla.

Podle Fica opozice nedokázala od roku 2006 vyhrát parlamentní volby a svého cíle chce dosáhnout prostřednictvím protestních akcí. „Jejich jediným cílem je kriminalizace Směru a celé vládní koalice, přičemž se neštítí využívat přirozených lidských emocí a pochopitelného pohnutí novinářské obce,“ řekl Fico.

„Mě a moji vládu zajímá vyšetřování činu. Ujišťujeme slovenskou i zahraniční veřejnost, že orgány v tom dělají maximum," vzkázal Fico.

„Hovořil o mocných tohoto státu, a proto byl umlčen." Bratislavou prošel pochod za Kuciaka

sinfin.digital