Korejského diktátora sankce nezlomí. Kimovi pomáhá Rusko a Hitler

Ondřej Fér

Čína vyslyšela výzvy OSN a omezila dodávky ropy a ropných produktů do Severní Koreje. Diktátorský režim Kim Čong-una už našel východisko z nouze. Pomáhá mu Rusko a paradoxně také dědictví Adolfa Hitlera.

Čína dlouho odolávala tlaku Bezpečnostní rady OSN, která velmoc opakovaně a důrazně vyzývala, aby omezila svou podporu tyranskému režimu v Korejské lidově demokratické republice. Čínu nakonec přesvědčily až opakované testy severokorejských balistických raket. “Čína závazně přislíbila, že výrazně sníží objem ropy a ropných produktů, které do KLDR dodává,” konstatuje americká televize CNN.

Mezinárodní společenství si od sankcí slibuje, že severokorejské hospodářství srazí na kolena. Následovat by měla jednání s diktátorem Kimem. V představách západních diplomatů by Kim měl postupně uvolnit totalitu a vpustit do země nezávislé pozorovatele. Dlouhodobým cílem je na jedné straně dovést KLDR mezi demokratické státy. Druhým, nikoliv ale méně důležitým cílem, je zlikvidovat permanentní hrozbu, kterou Severní Korea představuje pro celý širší region.

Cena jediného bitcoinu může stoupnout až na 40 milionů korun. Komentář Lukáše Kovandy

sinfin.digital