Krize Anonymous? Vyhlásili válku Trumpovi, ale nic se nestalo

Info.cz

Píše se březen a hacktivistická skupina Anonymous vyhlašuje prezidentskému kandidátovi Donaldu Trumpovi totální válku. Slibuje operaci, která rozloží celou jeho kampaň. A zdá se to jako celkem jednoduchý úkol: Trump třeba velmi aktivně využívá Twitter. Hackerům se už předtím podařilo dostat do úzkých giganty jako Sony Pictures, CIA nebo Fox News. O několik měsíců později je Trump zvolen prezidentem a po Anonymous jako by se slehla zem. Žádná velká akce se nekoná.

Zatímco Wikileaks zprávami ohledně nezodpovědného používání soukromého mailu podstatně zkomplikovala kampaň demokratické kandidátky Hillary Clintonové, Anonymous nebylo nikde vidět. Důvod? Rozdělena nebyla v prezidentské kampani jen americká společnost, ale i samotní Anonymous. Místo, aby se skupina stala během voleb zvučným hlasem, trpěla rivalitou ve vlastních řadách, popsal server VICE News.

„Americké volby postavily kamaráda proti kamarádovi, matku proti synovi. To samé udělali i uvnitř Anonymous, kde mnoho aktivistů uvízlo v debatě namísto toho, aby zůstali pravdivými a stabilně se stavěli proti establišmentu,“ tvrdí zástupci YourAnonNews, nejznámějšího „online hlasu“ skupiny.

Jak zmanipulovat americké volby? Možná to zvládnete i vy

sinfin.digital