Mávnutí do nebe. Děda říkal, že Velkou pardubickou jednou vyhraju, hlásil dojatý Kratochvíl

ČTK

luš

Při průjezdu cílem máchl žokej Jan Kratochvílbičíkem do vzduchu na oslavu premiérového triumfu ve Velké pardubické. Když dosedl po finiši do sedla na koně No Time To Lose, zaklonil se a mávl směrem k nebi.

„Před pěti lety zemřel můj děda. Byl mi velkou oporou a jednou, když jsme seděli a popíjeli, tak jsme se bavili o pardubické a říkal, že jednou vyhraju. Tak jsem mu chtěl poděkovat, že mi tak věřil a povedlo se to,„ řekl Kratochvíl novinářům.

Kariéra šestadvacetiletého Kratochvíla je spojena s legendou Velké pardubické Josefem Váňou. K osminásobnému vítězi slavné steeplechase přišel před pěti lety, předtím dělal parkur a všestrannost. „Pan Váňa mi v kariéře pomohl úplně nejvíc. Za to mu patří obrovský dík. Bez něj bych tady určitě nestál,“ řekl Kratochvíl.

„Když se naučí trošku jezdit finiš, tak bude nejlepší v Evropě, ale musí na tom ještě trošku zapracovat,“ řekl Váňa o Kratochvílovi, v kterém se trošku vidí. „Kolikrát, když ho vidím, jak jede, tak si myslím, že na tom koni sedím já sám. Hodně se polepšil, jak rozvrhnout koni síly, jakou zvolit taktiku a hlavně v dostihu zbytečně nedávat metry, protože v cíli je každý metr dobrý,“ chválil Váňa svého žokeje.

sinfin.digital