Melania Trumpová se schovává před lidmi i funkcí. Může se stát miláčkem Američanů?

Info.cz

sta

Melania Trumpová je oficiální první dámou Spojených států už více než týden. Na veřejnosti ale nevystupuje a nebuduje ani tým svých spolupracovníků. Titul manželky jednoho z nejmocnějších mužů světa ji přitom staví automaticky do pozice velmi vlivné ženy nejen v zámoří. Nová první dáma odmítá žít v Bílém domě a nikdo neví, jak svoji roli hodlá pojmout.

Coby elegantní dáma doprovázela svého manžela na inauguračních plesech. Dva dny poté se ale vrátila domů do New Yorku, aby se starala o společného desetiletého syna Barrona, který ve městě chodí do školy. Neoznámila, jak se bude podílet na veřejném životě, od inaugurace nedala jako první dáma žádný rozhovor a blíže ani neurčila, jak vlastně bude v této roli vystupovat.

Zdá se být neviditelná, mediální pozornosti přesto neuniká. A to ani politicky. Trumpová je aktuálně v hledáčku některých opozičních politiků kvůli nejasnostem ohledně svého pracovního povolení, když se jako modelka přistěhovala před lety do USA. Kalifornská senátorka Nancy Skinnerová nyní žádá po Bílém domě, aby ukázal její přistěhovalecké dokumenty, píše The Independent. Prezidentova žena totiž stále nedoložila, že v 90. letech, kdy do země přišla za prací, se živila legálně. Demokratická senátorka chce dokumenty Trampové hlavně kvůli kontroverznímu výnosu jejího manžela, který zakazuje vstup do země obyvatelům sedmi muslimských zemí. 

Trumpův výnos pomůže islámským radikálům

sinfin.digital