MeToo nekončí. Thurmanová prolomila mlčení, Weinstein ji prý násilím nutil k sexu

ČTK

raz

Hollywoodská herečka Uma Thurmanová obvinila v americkém tisku filmového producenta Harveyho Weinsteina, že ji kdysi napadl s cílem domoci se sexu. Weinsteinovi právníci podle agentury AP přiznali, že se jejich klient dopustil nevhodného chování, fyzický útok ale popřeli. Producenta už obvinily z obtěžování či dokonce znásilnění desítky žen. Kauza loni spustila globální kampaň proti sexuálnímu obtěžování. Ta se dotkla i amerického režiséra a herce Woodyho Allena, jehož se však dnes zastal jeho francouzský distributor.

Thurmanová v deníku The New York Times uvedla, že Weinstein ji v Londýně ve svém hotelovém apartmá povalil, snažil se na ni dostat a obnažit se.

Zmínila také, že režisér Quentin Tarantino ji během natáčení snímku Kill Bill z roku 2003 přinutil k nebezpečnému kousku v autě, během kterého se zranila. Tarantino údajně herečku přiměl, aby řídila auto, které podle ní nebylo v pořádku. Video z natáčení, o jehož získání Thurmanová usilovala 15 let, ukazuje, jak s autem naráží do stromu. Nemocnici opustila s límcem okolo krku, zraněným kolenem a otřesem mozku.

Věčný chaos okolo Trumpovy ruské aféry. 5 věcí, které byste měli vědět o nově zveřejněné zprávě

sinfin.digital