"Nejhorší katastrofa, jakou Texas zažil." Houston zaplavila voda, záchranáři nestíhají pomáhat tisícům lidí

ČTK

lup

V texaském Houstonu se kvůli záplavám způsobeným hurikánem a posléze tropickou bouří Harvey musely tisíce lidí uchýlit na střechy budov či na jiná vyvýšená místa. Záchranáři jsou zahlceni prosbami o pomoc, na které nestíhají reagovat, píše agentura AP. Záplavy si mimo jiné vyžádaly zrušení všech komerčních letů na houstonském Mezinárodním letišti George Bushe. Dosud americká média uvádějí pět mrtvých. Šéf Federální agentury pro řízení krizových situací mluví o nejhorší přírodní katastrofě, jakou Texas zažil. A ta zatím není zdaleka u konce. V úterý má stát navštívit prezident Donald Trump.

Voda začala v Houstonu pronikat až do druhých pater budov a mnohé komunikace jsou neprůjezdné. Starosta města Sylvester Turner vyzval obyvatele, aby pokud možno nepoužívali automobily. Požádal rovněž, aby nevolali záchranáře, pokud nejsou v ohrožení života.

Šéf Federální agentury pro řízení krizových situací uvedl pro Washington Post, že se jedná o zničující katastrofu. "Asi nejhorší katastrofu, jako Texas zažil," řekl. Obnova zasažených oblastí podle něj potrvá roky.

„Naši klekli na FAU, takže je v insolvenci.“ Anonym zveřejnil, jak Babiš mluvil o likvidaci cizí firmy

sinfin.digital