Newyorské muslimky terčem útoků. Nenávistná kampaň má následky

Info.cz

Co mají společného následující ženy? Oceněná policistka, která před dvěma lety zachránila kojence z hořící budovy. Pětačtyřicetiletá pracovnice Newyorského dopravního podniku, která cestovala v uniformě do práce. Mladá osmnáctiletá vysokoškolačka, která jezdí metrem do školy.

Všechny tři se staly terčem nenávistných útoků v New Yorku. Jsou muslimky a zahalují si vlasy. V jednom z nejotevřenějších měst na světě čelí muslimské ženy projevům nenávisti, píše LA Times

Aml Elsokaryová nebyla ve službě, když parkovala v Brooklynu nedaleko svého domu. Spatřila, že běloch s pitbulem strká do jejího syna, který vystupoval z auta. „Děvko ISISu, podříznu ti krk. Vrať se do své země!“ Křičel na ni muž před tím, než pustil psa z vodítka a poštval ho na ni.

Druhý den byl její soused, šestatřicetiletý Christopher Nelson, zatčen a je obviněný z obtěžování s přitěžujícími okolnostmi – z trestného činu z nenávisti.

„Udělalo se mi špatně od žaludku, když jsem se dozvěděl, že jedna z našich policistek byla terčem výhružek jen kvůli jejímu vyznání,“ řekl starosta New Yorku Bill de Blasio na tiskové konferenci.

„Roste počet zločinů z nenávisti a to je velmi znepokojující,“ uvedl.

Elsokaryová nosí pod policejní čepici šátek, který jí zakrývá vlasy. Podle newyorské policie se počet trestných činů z nenávisti oproti stejnému období loňského roku více než zdvojnásobil. Upozornila, že takových činů může být mnohem víc, píše LA Times.

sinfin.digital