Ohnivé peklo v Nepálu: Letadlo nezvládlo přistání a začalo hořet, desítky lidí zemřely

luš

Na mezinárodním letišti v hlavním městě Nepálu Káthmándú havarovalo letadlo bangladéšské aerolinky US-Bangla Airlines. Podle tiskového mluvčího letiště Prem Nath Thakur letadlo nezvládlo přistání - skončilo mimo ranvaj a narazilo do fotbalového hřiště, které leží poblíž letiště. Letadlo po pádu začalo hořet, jak dokládají fotografie z místa havárie. Agentura Reuters s odvoláním na mluvčího nepálské armády uvedla, že při neštěstí zahynulo nejméně 50 lidí.

Na palubě letounu soukromé bangladéšské společnosti US-Bangla Airlines bylo 71 lidí. Stroj při havárii zachvátily plameny a z místa stoupal dým. Fotograf agentury Reuters viděl, jak záchranáři z letadla vytahují silně ohořelé mrtvoly.

Neštěstí se stalo ve východní části letiště. Britský deník The Independent napsal, že letoun mířící do Káthmándú z bangladéšského hlavního města Dháky skončil mimo ranvej na nedalekém fotbalovém hřišti.

Podle snímků na internetu byl požár uhašen, letoun byl silně poničen a rozpadl se na několik kusů. Mezinárodní letiště v Káthmándú bylo po nehodě uzavřeno a letadla, která na něj měla směřovat, jsou odkláněna jinam.

sinfin.digital