Otisky prstů i doklady. Proti prchajícímu Tunisanovi je stále více důkazů

Michaela Kratochvílová

Nový přitěžující důkaz se objevil v souvislosti s Anisem Amrim, hlavním podezřelým z atentátu na berlínské vánoční trhy. Proti Tunisanovi svědčí otisky prstů na náklaďáku, které se shodují s těmi jeho.

Pokud se potvrdí poslední informace, smyčka kolem Tunisana Anise Amriho se pořádně stáhne. Německá i tuniská média informovala o tom, že se na dveřích do kabiny kamionu, kterým někdo vjel v Berlíně úmyslně do lidí, našly otisky prstů podezřelého.

S postupujícím vyšetřováním vyšlo také najevo, že se v nedávné minulosti Amri nabídl jako sebevražedný atentátník, snažil se obstarat zbraně a zkoumal na internetu, jak vyrobit a použít výbušninu. Muž byl na seznamu osob, které nesmějí být vpuštěny na palubu letadel směřujících do USA. O skutečnostech informoval list New York Times a deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Podle informací, které přináší deník Die Welt, se podezřelý muž snažil zmocnit nákladního auta už před šesti lety ve své rodné zemi. Byl odsouzen, při následných zmatcích během arabského jara se mu ale podařilo uniknout.

sinfin.digital