Panika v Manchesteru: Hlasitá rána vyděsila zákazníky obchodního centra, policie zadržela dalšího podezřelého

Info.cz

vkr

Policie zná identitu atentátníka ze včerejšího útoku u koncertové haly v Manchesteru. Dalšího 23letého v souvislosti podezřelého zadržela. Vše nasvědčuje tomu, že se na masakru podílelo víc lidí, podle expertů byl totiž profesionálně provedený. Zabitých je 22 lidí, dalších 59 je zraněných. paniku dnes vyvolala také rána v nákupním centru v Manchesteru. Budova byla evakuována, teď už je ale opět znovu otevřená. 

Podle zveřejněného videa z nákupního centra Arndale prchaly desítky vystrašených lidí, někteří v slzách. Britský deník Sun informoval, že policie nákupní centrum evakuovala, uzavřela celou oblast a že již zadržela podezřelého. Později se centrum znovu otevřelo.

Podle dostupných informací mezi oběťmi ani jednoho útoku nejsou žádní Češi. Premiérka Mayová v úterý v poledne upřesnila, že bilance nočního útoku na koncertě Ariany Grande čítá 22 mrtvých a 59 zraněných. „Byl to zbabělý útok na nevinné lidi. Mezi zraněnými a zabitými je mnoho dětí a mladých lidí, kteří měli celý život ještě před sebou,“ řekla Mayová.

Krátce po jejím projevu policie potvrdila, že na jihu Manchesteru zadržela 23letého podezřelého. Zda se přímo podílel na včerejším útoku po koncertě americké zpěvačky, není jasné. 

Útok odsoudila většina světových politiků, mezi nimi i český prezident Miloš Zeman či americký prezident Donald Trump.

sinfin.digital