Pařížskou čtvrť sužuje sexuální harašení. Situace se zhoršila po příchodu uprchlíků

Info.cz

bel

Pařížská čtvrť La Chapelle se podle deníku The Guardian proměnila v „no-go zónu“ a pohybovat se po ní může být nepříjemné zejména pro ženy. V poslední době se tam totiž rozmohlo sexuální harašení, na které začaly ve velkém upozorňovat místní ženské organizace. Petice, kterou kvůli tomu nechaly kolovat mezi obyvateli čtvrtě, už sesbírala téměř 20 tisíc podpisů. Podle některých se urážky a sexuální návrhy na adresu žen rozmohly s příchodem migrantů, kteří se nelegálně usídlili v severní části čtvrti. Jiní podobná obvinění mírní a varují před předsudky a xenofobií. 

„Nejčastější je pískání,“ vypráví Caroline (nejedná se o její pravé jméno), která tvrdí, že sexuální narážky zažívá téměř každý den. Při procházení čtvrtí La Chapelle, která se nachází na severu Paříže, se pravidelně setkává i se „silnější kávou“. Tu představují sprosté nadávky a otázky „Co máš pod sukní?“. „Děje se to ženám všude, v této čtvrti je to ale častější,“ říká Caroline.

Množící se případy obtěžování žen se sexuálním podtextem došly v La Chapelle tak daleko, že v posledních týdnech rozdělily místní obyvatele. Jedni mluví o čtvrti jako o „no-go zóně“ pro ženy a tvrdí, že nadávky a obtěžování mají na svědomí migranti. Druhou stranu představují skupiny, které naopak migranty brání.

Šéf odborů varuje: Lidi kvůli robotům zchudnou a přijdou o práci, hrozí nepokoje

sinfin.digital