Poplach v Manchesteru. Pyrotechnici, vrtulník i armáda zasahovali kvůli podezřelému balíku

MIA

Ve městě, kterým otřásl v pondělí večer teroristický útok po koncertě zpěvačky Ariany Grande, kdy si exploze vyžádala 22 obětí a desítky zraněných, opět zasahovali ozbrojenci. Policie, pyrotechnici a armáda na nějaký čas uzavřeli čtvrť Hulme, ohrožení se neprokázalo.

Policisté, pyrotechnici a armáda byli povoláni do středu Manchesteru, bylo nařízeno vyklizení oblasti, tu seshora kontroloval vrtulník. Ozbrojení těžkooděnci obklíčili výškovou budovu, a na místo stále proudily nové posily.

Podle prvotních informací měla být evakuována budova univerzitního kampusu, to ale vzala policie vzápětí zpět. Následně policie prostřednictvím Twitteru potvrdila, že se jednalo o falešný poplach. Obyvatelé čtvrti hlásili z místa zvuk exploze a nález podezřelého balíčku, proto jednotky na místo zamířily.

Situaci na místě zdokumentoval reportér německého deníku Bild. Na fotografiích a v krátkých videích, které pořídil, je vidět těžkooděnce v plné polní, stejně jako to policejní vozy, které přijíždějí na místo.


Několik ulic v centru města bylo po dobu konání zásahu uzavřených, po pečlivé kontrole se ale nakonec oddíly policie z místa opět stáhly. Odvolána byla i původně nařízená evakuace obyvatel oblasti.

sinfin.digital