Potápěči našli další část trupu letadla zříceného do Černého moře, mají také zřejmě černou skříňku. Identifikovali také tělo kapitána.

Info.cz

Potápěči v Černém moři vyzvedli část trupu letadla, které se v neděli nedaleko ruského Soči zřítilo s 92 lidmi na palubě. Mají také ocas stroje, ve kterém by měla být jedna ze tří černých skříněk. Pátrání, kterého se ve třech směnách účastní přes 3500 lidí, tak stále pokračuje. Z místa pádu už také vyzvedli 13 těl, identifikovali mezi nimi i ostatky kapitána Romana Volkova. 


Kus trupu v délce asi pět metrů potápěči objevili na místě, kde předtím narazili na jiné úlomky letounu, informovala s odvoláním na štáb pátrací operace agentura TASS. Odpoledne se jim ho podařilo vyzvednout nad hladinu, přitom také záchranáři našli další těla obětí. "Při zvedání velké části trupu se našlo další tělo. Zjistilo se, že jde o kapitána letadla Volkova," citovala svůj zdroj ze štábu.

Tajná služba FSB zároveň bez bližších podrobností oznámila, že vyslechla svědky incidentu a že je k dispozici videozáznam posledních okamžiků letadla. 

V letadle zahynulo 64 členů známého souboru Alexandrovci. Guvernér Krasnodarského regionu Vanjamin Kondratěv přišel s vysvětlením, proč se zatím nalezlo jen málo obětí tragédie. “Letadlo možná není tak poškozené, a mnoho těl je tak ještě stále na palubě,” řekl.

“Odmítám umístění muslimských uprchlíků v Česku.” Prezident Zeman přednesl vánoční poselství

sinfin.digital